Hybrid Energy - Kako deluje

Ob jasnih, sončnih dnevih bo Hybrid samodejno napajal hišo in hkrati napolnil akumulatorje. Če bodo solarni paneli proizvedli več električne energije, kot je lahko uporabijo porabniki in/ali več, kot je lahko sprejmejo akumulatorji, bo odvečna energija prodana v javno električno omrežje. Ob delno sončnih dnevih oz. dnevih brez sonca bo Hybrid električno energijo najprej namenil za napajanje porabnikov, šele nato bo s preostalo električno energijo napolnil akumulatorje.

Ko bodo akumulatorji v celoti napolnjeni in porabniki ustrezno napajani, bo morebitna odvečna električna energija prodana v javno električno omrežje. Če solarni paneli ne morejo proizvesti dovolj električne energije za napajanje porabnikov ali polnjenje akumulatorjev, bodo v času manjše dnevne tarife porabniki napajani s pomočjo električnega omrežja, vsa energija iz panelov pa bo uporabljena za polnjenje akumulatorjev, ki bodo uporabljeni v času večje dnevne tarife.

Ponoči, ko paneli ne proizvajajo sončne energije, bo akumulatorska banka napajala porabnike v času največje obremenitve. Če hiša porablja več električne energije, kot je lahko akumulatorska banka v nočnem času dobavlja za napajanje porabnikov, bo električno omrežje uporabljeno kot podporno napajanje porabnikov. Če bo Hybrid ugotovil, da zjutraj ne bo mogel napajati porabnikov s pomočjo akumulatorjev, bo pozno ponoči (v času manjše dnevne tarife) s pomočjo električnega omrežja napolnil akumulatorsko banko, s čimer bo zagotovil, da bo sistem lahko napajal porabnike v času jutranje konične obremenitve.