Centralno ogrevanje

Centralno ogrevanje je eden izmed ključnih sistemov, ki poskrbi za enakomerno ogrevanje objekta in prijetno bivalno klimo, zato je odločitev glede vrste ogrevanja potrebno dobro pretehtati.

Pred pričetkom izvedbe si ogledamo vaš objekt in vam glede na naše izkušnje razložimo vse prednosti in morebitne slabosti posameznega sistema ter vam pomagamo pri izbiri rešitve po meri. Izvajamo napeljavo vseh vrst centralnega ogrevanja:

Radiatorsko ogrevanje

Pri tem tipu ogrevanja so ključnega pomena kakovostni radiatorji, ki oddajajo toploto s sevanjem in konvekcijo oziroma kroženjem zraka v prostoru.

Talno ogrevanje

Pri talnem ogrevanju topla voda kroži po ceveh v tleh in oddaja toploto estrihu, ki jo nato v prostor prenese s sevanjem. Pri tleh so temperature najvišje in se proti stropu znižujejo, temperaturni profil po višini prostora pa je najbližji idealnemu. Zaradi ugodnega temperaturnega profila v prostoru je temperatura zraka v prostoru nižja za 1 do 2 °C, kar pomeni od 6 do 12 % prihranek energije.

Stensko ogrevanje

Stensko ogrevanje omogoča zdravo bivanje pri odličnih klimatskih pogojih, saj toplota v prostor prehaja s sevanjem in deloma tudi s konvekcijo. Sistemi stenskega ogrevanja so konstrukcijsko enostavni in je z njimi lahko upravljati, poleg tega pa so glavne prednosti dostopne cene, minimalni stroški vzdrževanja in nizka poraba energije.

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke so eden izmed okolju prijaznih in najbolj ugodnih načinov ogrevanja prostorov ali sanitarne vode. Toplotna črpalka deluje tako, da iz medija odvzema toploto pri nižji temperaturi in jo oddaja porabniku pri višji. Toploto je mogoče črpati iz zraka, površinskih in talnih voda, zemlje ter kamnitih masivov.